Pokloni za Novu godinu za nju ili njega – ideje, ali originalne

Sa prvim snegom i okićenim ulicama polako se približava Nova godina. Sad je pravo vreme za razmišljanje o novogodišnjim poklonima. Ne dozvolite da u poslednjim trenucima stare godine jurite za idealnim poklonima za one koje volite jer je velika verovatnoća da ih u konfuziji i gužvi po prodavnicama i tržnim centrima oko tog perioda i nećete tako lako naći.

Poklon za novu Godinu

Zato je najbolje na vreme pogledati koje sve opcije imate i šta je ono što će osobu kojoj je poklon i namenjen najviše obradovati. Naravno, uvek su najlepši i najbolji oni pokloni koji se daju od srca, sa najboljim željama i mislima. Atraktivni pokloni za Novu godinu ne moraju biti skupi, dovoljno je da budu dobro osmišljeni. Ukoliko pored toga uspete da ubodete ukus osobe kojoj poklon darujete i on njoj izmami osmeh, onda je misija uspela.

Da bi potraga kroz novogodišnji lavirint mogućih poklona bila lakša, evo liste koja može biti koristan vodič za biranje onoga što ćete pokloniti dragim osobama.

 

Knjiga – stara ideja, ali novi trenutak

Ovo je možda i najuniverzalniji poklon od svih.

Kod kupovine knjige za neku drugu osobu jedino je teško – odlučiti se za koju. U moru žanrova i vrsti knjiga koje se prodaju po knjižarama nije uvek lako izabrati onu pravu koja će oduševiti onoga kome je namenjena. Ukoliko dobro poznajete osobu, znate šta voli da čita i koje su joj knjige omiljene, ne ustručavajte se da joj knjigu i poklonite. Tu nema greške!

Hrono kuvar

Neki mali putokaz za kupovinu knjiga drugima jesu svakako njihova interesovanja, pa na primer osobi koja obožava da kuva možete kupiti kuvar sa zanimljivim i neobičnim jelima, ili pak, onaj klasični, sa tradicionalnim receptima. Za filmofile i velike ljubitelje muzike zanimljiv izbor su filmske i muzičke enciklopedije, u luksuznim izdanjima i povezima. Osobama koje obožavaju da putuju namenjene su knjige čija je glavna tema turizam, a ispunjene su opisima i slikama raznih egzotičnih destinacija koja će oduševiti onoga ko knjigu čita.

U krajnjem slučaju, sa klasicima svetske književnosti ne možete pogrešiti. Vreme njihovog trajanja i neprolaznost potvrđuju njihov kvalitet. Knjige beletristike sa gomilom podžanrova su uvek fin poklon za knjigoljupce. Ukoliko ste od onih koji vole da poklanjaju korisne knjige, veliki je izbor i edukativnih knjiga koje su zanimljive za sve uzraste.

Putovanje – nova odluka u Novoj godini i za nju i za njega

Ko se neće oduševiti novogodišnjim putovanjem na dar?

Možete izabrati da nekom poklonite vikend ili višednevno putovanje – efekat poklona će biti isti. Pre svega, iznenađenje, a onda radost i neverica zbog dobijenog poklona. Zaista se čini neprocenjivim kad se nekom pokloni nekoliko dana odmora, uživanja, novih iskustava, zadovoljstava bez brige. Putovanja su bitna za čovekovo i psihičko i fizičko stanje. To je razlog više da se odlučite upravo za ovaj tip poklona.

Novogodišnje putovanja

Naravno, ni ovde nije lako izabrati turističku destinaciju, ali opet se treba voditi ličnim afinitetima osobe koja na putovanje treba da ide. Izbor je ogroman. Obuhvata kako divna mesta u Srbiji, banje i lečilišta, tako i poznate svetske metropole, ali i egzotična, neobična mesta i gradove po čitavom svetu.

Sportska oprema – simbol napora za novi izazov, poklon za njega

Ukoliko poklon treba da kupite osobi koja se bavi sportom i fizičkim aktivnostima u slobodno vreme, ili jednostavno voli korisne poklone, onda je sportska oprema pravi izbor.

Trenerke i patike su neophodne za sve one koji su na bilo koji način fizički aktivni ili treniraju nešto. Ne samo što će im to biti koristan i praktičan poklon koji im stalno treba, nego predstavlja i dodatnu motivaciju da u fizičkim naporima i treninzima daju svoj maksimum i potrude se što više mogu. Podsećaće ih na vas u tim trenucima i daće im snage da nastave uprkos naporu i težini onoga što rade.

Adidas
Adidas

Jedina stvar oko koje treba da vodite računa sa ovim poklonom jeste da saznate tačnu veličinu trenerki i patika koju osoba kojoj želite da ih poklonite nosi. Poželjno bi bilo da znate i koju boju odeće i obuće voli, koji tip i da li ima omiljenu marku sportske odeće, mada to nije ni neophodno ni nužno da pogodite.

 

Kozmetika – forma nije najbitnija, ali ume da bude presudna, poklon za nju

Kozmetički setovi i parfemi su zanimljiv poklon za pripadnike oba pola, a šminka je posebno zadovoljstvo za osobe ženskog pola.

Proizvođači raznih kozmetičkih preparata su se, kao i uvek, baš potrudili da u toku novogodišnjeg perioda i praznika izbace na tržište novitete i divno upakovane setove sa nekoliko različitih, ali lepo ukombinovanih proizvoda iz njihovih linija. Možete da probate da uhvatite poznate i brendirane parfeme na novogodišnjima akcijama, ili da saznate koji je omiljeni ili dugo željeni parfem određenoj osobi kojoj je takav poklon namenjen.

Parfem za poklon

Šminka i kozmetička dekorativa su uvek slaba tačka ženama. Palete senki, rumenila, bronzeri, ruževi, sjajevi, maskare, ajlajneri, puderi i raznorazni lakovi za nokte – sve je to odličan poklon za ljubiteljku šminke i kozmetike. Nije bitno da li poklon kupujete u lokalnoj parfimeriji, drogeriji ili prodavnici luksuzne šminke, ukoliko se vodite ličnim afinitetima i karakteristikama one kojoj poklon kupujete, obradovaće je podjednako štagod da dobije iz carstva šminke.

 

DIY pokon i za nju i za njega

„Do it yourself“ ili uradi sam pokloni su verovatno najsimpatičniji i najšarmantniji.

Ukoliko ne možete mnogo novca da izdvojite za poklon, to ne znači da ste u lošoj poziciji. Naprotiv, uključite maštu, ideje i spretnost i uz malo truda možete napraviti unikatan, jedinstven poklon za osobu koju volite. Neka podseća na trenutke koje ste tokom protekle godine proveli zajedno sa tom osobom ili osobama, na lepe uspomene i dogodovštine.

Iznenadjenje
Iznenadjenje

Ukoliko vam ništa ne pada na pamet, razne DIY projekte i ideje možete pronaći na internetu, uz Google pomoć.

Bitno je pokloniti od srca, jer „svaki poklon koji dobiješ od prijatelja je želja da budeš srećan.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Radi sigurnosti: *